<body>


Asha Sharifuddin
14teen

Monday, December 2, 2013, 1:13 PM
6 Bestari , missed youu all :')

Hai and assalamualaikum :) , now dah tukar link blog , act malas nak bagi org usha begitu free blog ni , well people when know something kan msti comment macam macam ==' . Okeh today's bukan nak cakap pasal mende tu but about 6 Bestari 2011 ! Miss my old classmates .

Dulu , waktu 2011 kami memang pentoi gila , for sure memang best gila ada kawan macam kauorang lahh , memang gempak dan happening at all , ingt lagi dulu kita selalu kena marah dgn teacher noridah kan ? sbb bising sangat even kelas pandai bak kata ckgu fadzilah , harap je klas nombor satu tapi perangai , patut kena jdi contoh dkt kelas lain *lebih kuranglah* , haha , also miss ckgu faizah our lead teacher kan , guru kelas yang sentiasa amik tahu perkembangan kita sampai sekarang kan even dulu aku asyik kena bebel sebab sains low , haha , tak lupa jugak dekat sir suzaimi guru kelas nombor 2 kita !! lama gila tak dngr sir merapu and buat lawak , haha , ingt lagi dia pnggil zakirin black soil , haha . Siapa lagi ehh cikgu kita ? haa , ustazah zulpetra ! haha , dulu ustzh sllu bagi ceramah kan ? mang best ah ustzh cakap even aku takut jugak sbb garang , bila exam tak dapat A je msti kene panggil depan pehtu kena cubit en ? ahah , adalah aku pernah merasa sekali , lol , dan ustzh jugak ada buat partner utk pelajaran kan , aku ingt lagi partner aku udin *kot , haha , partner korang siapa ? lol ,  tu je la kot cikgu yang banyak kisah dalam kelas kita kan ... haha

Okeh , ku nak list semua nama korang ni dari meja aku lah ekk ,

Ain Najwa
Kau duduk depan aku en dulu ? haha , aku selalu hug kau kan ? kita suka merapu dgn balqis and den kan , haha , kau dulu suka mengacau aku pehtu kau tak mengaku kan ? hangin jugakla aku , haha , rindu nak dngr kau lawan cakap org dan gaduh ngn org , haha , dan kau ni mama aku dulu dkt sekolah , haha , sayang mama :p
Balqis Zaman
Woihh balqis ! sungguh ku rindu padamu , lama kau berhijrah ke johor dan dngr cita kat kelantan pulak dah ? Haha , ingt lagi last year bila kau balik manjung kau pergi rumah aku kan , time tu aku tak sambut hang dgn elok sekali , maap tau , haha , aku teringin nak makan laksam kau tuhh wehhh *lapar pulak* , dulu kau selalu kena ejek dgn nazmi "pendek" amacam dah tinggi ? haha , aku pun pendek dah , leklek kita geng sekarang
Kelana
Haa kelana , mang aku lost contact gila la dgn kau , haha , aku taktau nak cakap cemana pasal kau sbb kau ni diam jee tapi pandai math ! haha , tapi dulu kau ni suka merapu jugak la dgn balqis yg duduk sebelah kau tu kan ? haha , dan kita penah jugak merapu , *row row belah kiri org hadapan je tau*
Hasnah
Cik senah kita , rindu kau , lama tak jumpa wehh , kau ni pendiam kan ? kawan ngn dayang sampai sekarang , haha , dulu den selalu mengacau hang dgn pnggilan cik senah haha , sius lak leh blah bila ingt emotion den pnggil hang , kadang aku pinjam gak en barang kau , halal ehh
Danniel Iqmal
Den ! le partner in class , duduk sebelah aku kan ? ingt lagi aku selalu sepak kerusi kau ? haha . Banyak perubahan pada muka kau sekarang ehh , haha , dulu rahsia mu aku pegang en ? rahsia ku ? haha , kalau aku dgn pijan duk bising kt tingkap kau msti nak sibuk jugak en apa yg kitaorg tngk ? haha , dulu bnyk jugak la kenangan merapu aku dgn kau , haha , dan sekarang orang yg aku kalau pergi mana je terserempak aku ucapkan tahniah sbb kau je sllu aku jumpa , takde muka lain ke ? haha , takpe la kau kan partner aku :p
Firzan
wehh geng tingkap aka org belakang aku ! lama woih tidak ketemu dgn mu ustad , haha , rindu budak pentoi macam kau ni , haha , dulu kalau ubah tempat je msti dpat duduk dkt dgn kau je taktahu la apa magnet nya , haha , ingt lagi wktu sebulan sblm upsr wktu kelas gabung tu aku bersyukur sngt duduk blkng dgn ain ghazi ttbe kena tuka sblh engkau pulak , haha *masin mulut aku ckp kat ain* dulu kalau nk imbas mmg kau rakan setingkap aku la , forever takde sape akan gnti , haha , now kau dah takde utk jdi geng tingkap tu sejak masuk sklh menengah aku tak duduk sblh tingkap je nnt teringat kenangan tingkap tu , haha
Maizatul Akma
Mai even kau jiran aku tapi aku jarang eh bukan jarang tapi tak nmpk muka kau pun sejak sklh menengah ni kat kwsn kejiranan ni , haha , dulu kau team aku en , pijan team dgn den , kau team dgn aku , haha , team dlm fight result jugak , lol , dulu kau sllu jugakla tuka tmpt dgn den , haha , still dgn den sampai sekarang , woihh hebat mu ni , haha , lama aku dgn pijan kat panggil kau semut :p
Muzzamil Hakim *yeke?
kau aku taktahu nk ckp macammana sbb mulut kau aku rasa tak pernah berkata dalam klas dan public , huhu , tapi yg aku tau kakak aku kawan abg kau wktu sklh rendah , kau ni jugak power bab alat music ni , haha , tu je kot muzam ?
Nazmi Hakim
woih berohh , ssup ? haha , dah matured skrng eh , ceh , budak sukan la katakan , badar skrng eh dkt star tu , congratulation , hahaha ,  head prefect oi , bila mau jemput kerumah ? haha , rindu nak tengok kau gaduh dgn izyan , haha  , dan muka bajet macho kau tu weh , ahaha . kau suka buat watlek watpis kan , geram aku , haha , bila org suruh buat baru buat kalau tak tak buat eh .
Faiz Zakwan
faizzzzzzzz , haha , aku taktahu nak cakap apa kot , rasa janggal disitu , haha , apa khabar ? kau dgn syasya okeh ? XD :p , haha , teringin nak tngk kau kena marah dgn ckgu fadzilah , haha
Azizi Solehin
move to tiang elektrik kelas , kahkahkah . makin tinggi kau sekarang eh , pehtu ejek aku pendek pulak tkpe aku sedar diri aku pendek bukan macam kau kan .. dulu kau dgn zack suka buat cikgu marah kan ? semua ckgu la bila difikirkan balik , haha , ckgu faizah , fadzilah , noridah , sir suzaimi , haha , tapi , respect you beroh , kau boleh buat org gelak balik , haha , stay lonjong in mrsm gerik , ahaha :p
Izzati
zati , kau pun serupa mai en tk pernah aku nmpk , haha , agak pendiam la bila aku kacau kau aku sendiri macam zxcvb sbb takde bahan dah , aku kacau kau tkpernah mrh mcm farah , haha , senyum je , ohh , kite kawan dri tadika en ? *imbas , haha
Izyan Syahidah
Nenekk ! aku tak rindu kau sngt sbb sllu jumpa , kembar aku , tapi kau tua 10 jam dri aku , ahaha , penolong ketua pengawas aka ketua gengster kita , haha , weh mek , dulu kau sllu marah org kan :p , hehe , terima kaseh sbb bntu aku dlm pelajaran , haha , teringin nk tengok kau buat bising dalam kelas lagi weh , rindu tngk hang gaduh dgn budak laki , kehkeh
Arif Fitri
Hoi arep ! budak gerik , kau dulu garang en , dala agak sombong , haha , dulu izyan ckp kau ni kalau budak spec buat lawak kalau wktu pakai spec serius , lol , tk paham aku , tp wktu upsr dulu aku ingt lagi time periksa bi , tula kau tk percaya konon , at last kau tnya aku jwpn kan ==' , pengawa tu usha panas je izyan kata , org blkng ingt kita tiru ott , hang suka tiru org kan sebab malas nak perah otak kan ..
Hani Nazirah
Ohoo madu , budak pendiam oi , dulu kau suka gelak sensorang kann , aku , izyan , ain na , ain sha , nisaq pun tak paham asal tgh diam ttbe hang gelak , lol , pehtu kata tkde pape , seram jugakla tngk kau , hoho , dan kau suka cakap belit belit en smpai rasa nak penampa je :p , org tak paham jugak lah dgn life kau dulu ni  kau suka buat org geram en pehtu kau gelak , lol , dala kau hangout kau balik awal =='
Nisaq Zulaikha
gulai ikan gulai ikan ~ kalau gelak tak sah tk kuat kan , ohoo , tension tngk hang gelak , haha , aku suka kawan duh dgn hang sbb kau ni jenis happy go lucky , lol , dala suka merapu then buat lawak tak tentu pasal , dulu kau ni gatal gak en XD , GOOD LUCK HIDUP KAT PARIT UH
Syazwani
Waniii ! maju kau eh skrang nih , haha , dengar cite makin tinggi , haha , ingt lagi kau ni suka main lari lari kan , twins anis waktu sekolh rendah , suka merapu dan buat lawak , bagus lah tu kau , anis , nisaq , ain , hani duduk sekali , haha
Anis Nursofi
Woihh anis aka nonis mayonis :p , sampai sekarang kalau aku jumpe hang mesti merapu kan ? aku takleh dngr bila hang cakap sbb nanti aku gelak , haha , dulu kalau org marah kau buat lawak lagi kan , geram aku , haha .
Taqiuddin
Ustad ! haha , dulu pagi org nak exam kau baca doa je kan ? haha , pelik je aku *jahil dulu* , le partner exam yg ustazah bagi uh , haha , aku selalu nampak kau dkt padang main bola wktu ptg tp taktahu la tu bukan hang ke kan ~
Amirul Afif 
budak pdrm , satu sekolah dgn dayah , dayah kata kau dah ada awek skrng ?? yeke dak ? ohoo , maju ehh , aku un tkde pakwe bagai neh , haha , dulu songkok sntiasa kat kepala en ? haha , ingt lagi dulu sapa tah tarik songkok kau pehtu kau nangis , haha , skrng tak nmpk songkok dah , aha , sedei aku tngk rindu tngk muka pentoi hang tu , dulu hang ni cenngeng duh , haha , saba je la org tngk :p
Zulhimi Che Azman
budak azlan yang suka sembang lebih , haha , ingt kau dulu pengecut gakla , bila org ramai desak baru nak ngaku , aku tak tau nak ckap apa sngt pasal kau sbb aku tk de la rapat mana pun dgn kau , hehehe
Bazilah Balqis
Basuka nama mu dulu , haha , budak mrsm skrng , untung la pandai kan , haha , suka merapu jugakla , skndel udin , hahaha , dulu kami suka ejek korang enn , hehehe 
Nadhirah
Budak tudung paling lubuh dulu en , kau dulu baik en tapi skrng bnyk gengtser ehh , haha , pendiam eh dulu kan , nisaq kata kau dah jauh berubah sekarng , haha , btul ke ? haha 
Aliff Imran
Jirankuuu !~ haha , suka tidur waktu dlm kelas , terasa pelik disitu tp bila high school ni aku tk itu lumrah , kehkeh , aku tak tahu apa masalah hang suka nganga , huhu , jgn marah jiranku :p , dulu penah lah jadi budak sklh aku selama beberapa bulan , suka pegi tmpt sblh nazmi then tk bgi org duduk tmpt kau tp hani kau kata kat aku ikut aku la , tah pape jee , lol , satusatu nye budak laki yg aku still sntiasa contact smpi sekarang , hehe , kau tetap jiranku , haha
Syafiq Jabri
Err , tak tahu nak cakap apa pasal kau sbb gila tk rapat , kau ibrt muzam je la tp tkde la pendiam over macam muzam , kawan baik amirul , haha
Hidayah
Kawan sejak tadika , hehe , dulu waktu tadika kau jelah kawan yg aku paling rapat en , balik tadika sesame en , simbah air kat kau , haha , kau dh tinggi dan maju eh skrng , so proud of you kawan , kehkeh
Ain Ghazi
si comel , penolong ketua kelas , pijan's :p , haha , skrng dah alim dah , rindu tngk gaya hang yg dulu , suka gila kacau kau dulu , nnt msti kau buat muka , pape un kau pndai ohh , jeles k
Ain Izzati
dah pindah kuala eh , haha , dulu kalau terawih sllu pergi dgn kau and dayah je , hehe , satu taman katekan , rindu nk tngk kau yg skrng ehh , haha
Ardinisa Najati
Taktau nak desc apa kat kau , kau sklh batu sepuluh en ? haha , almost 2 years tak  jumpa kan , bila mau jumpa ni ? rindu laa ~
Afiqah
Orang yg selalu rindu 6 bes , haha , fiqah , how yr life now ? dulu kau je kan sllu kene bahan dgn org kan , semua org asyik attck kau kalau  pape je , lol , sadis jugak la
Meor Amsyar Najmi
anak cikgu , specky , pendiam , ex-spbians , dulu aku nak gelak bila tngk gaya kau aku pun tk tahu kenapa duh , sbb kau lawak kot ? pendiam duh , aku tk penah ckp dgn kau , bende gile gile penting je ckp kan ? haha ,
Hamizah Ariffin
little si pendek ! haha , bestie from year four in balqis school :p , haha , smpi skrng i do contact dgn kau en ,  suka bab  bercintan ni , hehe :p , suka tulis jiwang kat twitter dan facebook , aku tahu kau tgh frust , be strong eh ? hohoh , kau jgn lupakan aku lak , kim salam kat your mother yg sporting gile tu , haha
Zakirin 
zack yo , dulu active eh skrng tk dah , where are you budak bahang ? haha , the black soil , rindu duh tngk gaya kau yg TAH PAPE tu , haha , suka bajet oh , mnympah gak lah aku tngk dulu , hahah , bila nak mai sini black ? :p rindu nak tngk kau dgn azizi merapu , haha
Aiman Hazim
ketua kelas ! si matang oii , budak sabah kau , apa khbr kau ba ? haha , dulu aku lawak tngk kau , bila kau marah sbb org bising dalam kls msti nanti org gelak balik kan , rasa lawak disitu kan , haha , suara garau kau tu , haha , rindu ohh , budak atlet heh , budak kawad skrng kann ?
Izwan 
budak paling cengeng dalam kelas , rasa geram tngk muka kau , macam baby je :p , haha , lama tak dngr cite oh , sius kau hilang begitu saja dan ramai tak ingt kau duh , haha , aku pun taktahu siapa kawan baik kau  en , diam sntiasa
Afif Haiqal
afif ! ingt dulu kau sllu kena marah en ? hah pehtu bila kena marah buat muka innocent je duh , geram je satu kelas sbb kau , haha ,
Liyana Abu Bakar
yana gudbye , haha , kau dulu mulut laser kan , haha , bising je keje kau , sakit telinga aku weh , becok gila kau tapi sekarang kau dah banyak berubah duh , haha , makin matang dah kawan aku sorang ni XD
Dayang Aminah
kau dulu alim woo , haha , alu taktahu nak desc apa pasal kau tapi kau ni kawan baik senah sampai skrang , haha , tak penah buat hal dalam kelas , haha
Nurin Nabilah
Nurin oiii , rindu tngk kau bercakap ohh , rindu sngt , lol , lama tak meet , haha , kau sllu join bila ada event pape kan ? heheh ,
Raziq Jalil
Raziq -.- , kau suka cari masalah dan cari pasal dgn org duh , aku geram je dgn kau , haha , skndel nisaq , haha , taktahu apa itu erti malu aka segan , haha , dala suka gaduh dgn liyana , baguslah tu skrng pun satu sklh dgn liyana dan sampai skrng gaduh je dala satu kelas , aku nasihatkan jgn gaduh sngt weh , haha , tah jodoh apa korang ni :p
Farah Balqis
Farah ! budak pendiam , haha , dah makin alim oh budak nazrin ni , haha , ritu gather kau ada , sius rindu kau weh , dulu aku suka kacau kau kau msti marah an ? haha , kawan baik nad nii ~ :p
Yusuf Shaharuddin
sopp ! weh sop , sungguh ku rindu dgn gelagat mu kawan , haha , gaya gay kau dgn den tu , haha , miss all thing abt you weh ! sekarang matang dah eh , makin hndsome nampak , haha :p , suka gaduh dgn kau , haha , kau suka buat org gelak en ? sius rindu , dahla dpt tawaran stu sklh dgn aku taknak masuk , sedei je aku , lol
Amira Amylia
myra , kau kelas ni kan , haha , sius confuse kau kelas ni ke tak , haha , penat aku pk kau kelas ni ke tak , haha , kawan baik nurin , haha , lama tak meet duh even ayh kau tu kawan mak aku , haha .

tu je la kot sempat desc , nak desc panjang smpi esk tak habis lagi kenangan pasal kita semua , semua alep punya pasal nak tngk nak tngk je , haha , but satu je aku terkilan , kita tak pernah tangkap gmbr kelas kan ? huhu , trigin nak gather balik then tngkp gmbr kelas , ada ckgu faizah skli ohh , apa2 pun kita still bestarians 2011 kan ? love you all :3





Friday, November 29, 2013, 12:01 PM
I just fall in love with you :') #swag #rare #comel













love - mobile9

Haha , this is my feelings now , past is past . You called me #swag #rare #comel , haha , love it . just fall in love with you _____ , haha . hope your feelings never end and me too :)







Wednesday, November 20, 2013, 11:34 AM
Adaka harini aka semalam hari confess sedunia ? -_-

~

Hai hai assalamualaikummm dear strangers :p , haha title ? okehh , menda nak cta skrng ni , pasal two person . 

First person ,
ada la someone usha tnya macam macam soklan kat askfm aku ..
stiap gmbr tu mulekan dari bawah yee ...

fist dan second


third and fourth

the fifth and sixth

centu la kisah nye , dan pengakhirannye dia chau begitu saje ==' urghh , bukan nak gtau , aku tak kesah sangat sbb mybe ada org saje je kot nak mainkan , kita taktau kan , ~ apa yang aku yng gtau adalh kau tak gentle bro .

Second person .

Dia ni mmg preng aku la dari kecik lagi act from year 3 , mmg kawan baik gegila , aku tahu dari dulu dia minat siapa , dan aku tak expect dia boleh suka aku -_- t.t .. what daaaa .. kisahnye bermula pabila kami berjumpa kembali lps aku pindah dari situ *act mak suruh sbb upsr senang ==' , then aku jarang la jumpa last jumpa mmg wktu hari result upsr , tu je k . ttbe after two years , my mom ajak ikut prgi family day sklh tu , kebetulan dia pun anak ckgu sklh tu so dia ikut la skli *anak mak tu* , mang waktu haritu aku tak becakap lansung laa nan dia , segan , dala tinggi ==' , dia pandang aku wat donno je smbil main mega , eceh , then wktu dgn muzium kftgn tu prgi tmpt buat kraf tu ttbe dia tgur 'sombong eh skrng ni' dala time uh ngh best layan efbie sat , dgn muka kosong aku cakap 'ha ? manada' ttbe je dia pi kat aku usha aku tgh buat apa , then jalan pi tmpt len *kwsn tu gak* dia ckp 'kau dah ade pakwe ehh ?' oh whatt ==' 'aku manada pakwe la' 'tipulah takde' aku dgn muke tenuk nye ckp 'tamain la pakwe bagai nu' yang sorang lagi tu hnye membisuu diantre kami smbil amik picture merepek *dslr dioo* then di skipkan , dia mintak number ku , ku bagi je lah , maklumlah kawan baik lamaaa , so skip lagi kat muzium ni , aku ikut dia sbb tade kawan u_u , dia tunjuk kat aku ini itu ini itu , jemu aku , aku ha ha je laa , pehtu time uh si dslr tgh pi mana tah tinggai kami dua *aku ta seda* ttbe ustaz suhaime mai dgn loghat klate nye , ckp 'eh kamu munirah dgn _____ ni rupe macam psngn kekasih dah ustaz tngk , mu nak kawen ka ? ha munirah , mu nak kat ____ tu ka ?' dan ade lagi smbngn yg ku tak ingt sbb aku wat bodo je , lebih kurang ah pase kawen kawen tu ustad tu ckp truih aku sentap *sape tak sentap*


ttbe bende tu dh berlalu aku pun hidup dgn aman dan ttbe dia send chat mintx number --' aku bagi je lah lagi malas nak cte manyak , ttbe dia tanya tgh buat apa dan dia mintak couple , what froggy ==' ttbe je , mmg aku mintx advise la terutama dgn sunio , pakcik aku tuhh ! org kat fb dok kata aku buat perbincangan kuarga lak ==' *haha , sios semua ayat dia bagi power #tabik , pehtu smpi la aku ckp klo de jodoh bagai tu insyaallah then aku ckp klo susa sngt truih minang je la tutup cte *aku buat keje gile* then ttbe dia mmg nk buat betui2 *padan muka kena balik* mang aku cuak hbeh laaa , tapa ku chill , pastu ttbe pasal kawen la mende laaa , aku peningg je , siap ckp kalau aku pinang jgn tolak sbb dia takut aku dah ada org len time uh , haha , dia nk mintk lpaih tamat belajar *ataih permintaan aku* tapi takut aku dah berpunya time uhh , lol , whattt derr , pehtu dah blablabla , punya pnjng , aku tnya camna leh suka aku dan sejak bila ? then guess what he answered me , ade la , nak tahu , be my wife dulu , ==' whtttss ! aku paksa dia tamau gtau gak , pehtu suh aku tdq jee sbb dia ngntuk , tahpape , yg lawak nye dia ckp tertarik dgn aku , mnde aku INSAN BIASA TAK PUNYA APAAPA , lol . and last aku ckp la pasal our friendship , haha , dia ni pulak terlebih gentle , maaflah mesesnya dia private kan , lol ,okeh kita usha besaq nnt hang tunai tak ape yang hang kata ni , dala stu je kot , jam dah lebih pukul 3 setengah keataihh , kbai , wasalam .







Tuesday, November 19, 2013, 11:44 PM
Reunion ^^

| g a t h e r

Hai hai , assalamualaikum ! haha , now its holiday kan ? haha , yesterday bestarians buat reunion , gathering back after long time ohh , from 44 ppl , just 12 coming , 10 girls and 2 two boys ==' , yg lain tu sembang nak dtg tapi as a result tah pape je , 2 two boys tu lari sbb segan , ahaha , well , we have fun ah yesterday , ye lah lama tak jumpa , chill la , next year pbsmr dah , hehe , first of all gather dekat chicken rice shop , ahah , mende tak makan situ , first dala la aku lewat 15 minute then blkng aku yan , haha , smntra tunggu yg lain aku round2 dulu then dah semua smpi kita org jln macam tkde arah tujuan , lol *bengong kan* lastly pergi pizahut , lol , kami makan la kat situ and the bill semua RM127.35 *masih ku engt* haha , gila la , memang kecoh gila wktu order ttu and time makan tu gila mcm tmpt tu kami punya serious la , bisingg , wktu makan tu jugak lah duk sembang pasal classmate 2011 dulu , gila semuaa dah majumaju sekarang ni , yang tak boleh belah ramai gila tak ingt classmate sendiri , gila , mmg penat cerita mende yg yg bagi ingt balik , bila dah ingt ayat msti "Oh dia tu , ingt2 !" dgn suara xcaitd , lol . Semua bising gelak , gila missed wktu dulu bila kenang balik , then after makan tu captured suh abg pizza tu tp gmbr spoiled gile ==' , dala satu je .. sabar je la , after tu naik atas macam biasa main game , lol , amik gmbr kt phtobooth gak , haha , aku sibuk interframe dala pic miza haha , pehtu pic lgi skli kt stu dgn mmber . haha .. dalam pukul 6 tu aku blah la , haha tu je kot nak cte , huhu , dalah sekian .

Salah satu dari gambar kami , banyak je lagi , usha insta je laa weii







Sunday, October 13, 2013, 5:34 AM
Apakah yg perlu aku lakukan ?

Assalamualaikum , tetibe je rajin nak tulis blog rini , okey , we startt now topik hari ni , lol . 
Kita selalu cakap kat org len "Sedar diri tu sblm nak suh org buat baik, diri dia pun sama" dan org sllu kata sebelum kita nak tegur org len tngk diri kita dan ada jugak ckp jgn pndng prngai dia tapi pndnglah apa yg dia cuba katakan , dan aku disini confused yg manakah satu patut diambil ? So pada pendapat aku lah , mmg betul kita nak tegur org kita tngk diri sndri dulu tpi tapi bukankah kebaikan itu adalah pahala , ku petik satu satu hadis ney amik salah satu ayat jelah "perkataan yg baik tu adalah sedekah" so kat sini tak kira lah dia baik ke ape ke , kalau dia nk bgi something tu terima jelah even kekadang aku pun tk terima something tu , be OPEN MINDED , tak semua org perfect , mybe dia ckp tu sbb dia nak nsihat diri dia jugak ? Kita tak tahu apa org lain fikir sbb kita bukan psikik . Cuba je terima apa yg org sampaikan , mybe ada hikmah .... kalau kita asyik ckp centu je bila kita nk berubah ? Kalau asyik centu je sampai bebila tk berubah duh , okey tu je kot , sama-2 lah kita merubah diri , wasalam :)





Saturday, October 12, 2013, 6:39 PM
Karangan "Aku yang sekarang" ___ patah perkataan

Quote
tryin'





Untitled | via Tumblr\


Assalamualaikum peeps , dah lama tk on kan *tiup habuk* haha , raye korban da nak dekat da , tapi ku bukan nk cta pasal tu skrng ney , nmpk gmbr tu , aha , mmg sssuai dgn aku , GO INSANE ! ahah , jangan kejut sangat weii , lol. Nak ku mula cta dri mana eh ? huhu ..
Ku rasa ku bnyk berubah kot skrng ney , dri bising jadi diam , dari happening jadi menakutkan , dan semua yg postif tukar negatif tapi ... yg negetif tuka positif , lol , ku rajin solat hajat dah kut , lol , *tkda niat* kau tngk lah dri pentoi pentoi blog aku pun dah tuka jdi suram .bak kte ela , mun pndei marah org skrng ney ==' tahla dugaan dtg melanda dan menimpa nimpa , sebab tu kot ? aku lebih matang dan berpengalaman , aseyyy , eh , mood aku pelik mlm ney dan aku bnci bila mood ni dtg sbb aku akn tk semangat =.= .
Oh ku bngn tdur *tertidur sambil menaip* sakit pulak badan neh ==' . Okey okey sambung , ku bnyk berubah ke ? yes am i , huhuhu :3 , aku dah kenal siapa leh buat kawan sparepart dan kawan boleh original *macam kereta ja* aku taktau nk mula cta dri mana , so aku just merapu je la , act , aku dh lama simpan dalam kalbu *bahasa arab , ehe* yg aku ney sakit hati dgn dia , tapi ku simpan , ku sabar sbb Sabar itu separuh dari imannnn , heheh , ku panasss jee dgn dia , tapi dia je yg tk seda , tu la manusia , tk reti seda diri , ahaha , sebelum itu ingin ku engtkan , ku ni anak nombor 5 , berdasarkan fakta di bwh , dan memang betul pun -..-


Haha , see , lulzz , tapi ku taktau la asal dia tak seda diri dia tu sngt , yelah dia kan baik *double puiihh* aku kan jahat , aku sedar diri aku jahat , semua kata aku jahat dan aku sedar , mmg ni aku tujukan kat dia la weii   


Haha , power tak ayat ku ? lulzz dan alang-2 orang dh kata aku ney jahat kan , apa cer aku buat jahat je kan ? -.- #peoplenowadays dan setelah lama sikit ku diam , tetiba muncul sorang dari kawan aku ney , dia story kt aku , dia panas gak ngn budak ney , bdk tu kata dia kata kawan aku nk tk berdikari and suka brgantung pada org len , whatts ?! puihh , kau tu cukup berdikari ke dgn setiap minggu balik rumah , ada probs sikit nangis and cta kt org spya org benci org yg kau ada prob tu ... bila dia ceritakan apa yg berlaku wktu gaduh tu aku mencelah dan berkata "asal kau tak pnggil aku turun ? aku pun nk join gak" dan kwn aku tu kata "aku da dtg dorm hang tp hang tdq" kfine , aku tdq awal malam tu , yg so sad sngt tu , kawan ku kata apa yg dia kata , dia sembur semua tu bdk tu tk dngr sbb dia pakai mp3 dn telangkup kan muka dia , wtf , dan dia leh kata "Aku taktau pun dia cakap dgn aku" mmg tu aku pun panas la smpi kawan aku tu nngis , tkpe weh , nnt kita turun buat lagi , lol . Tapi sios ah ney budak mmg takleh guna . okeh ku malas nak cta pasal dia lagi , bnyk je act tpi ku ney mls menaip , senang masum dlm hidup aku dan kau tngk sndri wht happen , eh stop yg aku dgn kawan aku smbng tu time tu kt kusi batu dkt dinding tu time uh lps pmr bru je habeh dan f3 mula kelam nk angkut barang :p


Dan tapi , sttus ni diats ney ditulis sama tarikh dgn status dak tu , hahah , dia leh tnya lagi kat kwn aku tu , sttus tu mybe utk depa and kwn ku ckp bukan , org len tu , sedar pun kau tp sttus tu bukan tuk DEPA tapi utk KAU wahai berdikari . Sttus ats ney bukan org yg sama tp org len lak even in the same day .Sttus ni ada lah utk sorang ni , ku gaduh dgn dia , perkara kecik jd besar perkara besar jadi kecik , ehhh ? lantak la , spnjng gaduh ritu kitaorg sios tk smbng mcm dulu dah , selisih pun mcm tk knl , aku ja pndng ingt dia nk pndng aku la and say hi ke ape ke , tp hancuss tkda , cuma muka nenek tua  je dia bagi *sorry* lol . hanya surat je sbgai meses , eceh macam org couple je kot --' tapi nak wat cena , dia just asyik ckp lps pmr pmr dan pmr , lol , tension gak ah aku mnggung segala ini dgn masalah yg len gak lagi. Duk kat ampaian kang baru tau , lul . tpi tah la , bende ni tak leh cta public kut , sbb ? adalah la , menjadi rahsia aku , choyyy .. and lepas pmr ritu aku mai dorm dia hntr baju tshirt outing yg ku pinjam dri kawan dia , smbil tu kengkawan dia yg len smbng sat , tetibe dia masuk dorm then pandang aku , aku buat donna je lah , lps dah tamat sesi persembangan yg kejap tu ku pun kuar dorm tu and ttbe dia kuar gak , ku jln je lh , ttba dia tarik tgn tu kata , ada bende kena settle skrng , ku ckp lah aku ngntuk nk tidur stgi azan asar kang *act mmg betul pun aku ngntuk , huhu* dia tknak bgi gak , dia trik aku pi dorm aku , la pehtu dgn lagak sukahati nya dia terjun menjunam ke katil aku dgn selamber badaknya baring lol *ape jenis ayat ney ?* aku lak mcm merempat kat dorm sndri , so aku malas nak baring gak , aku duduk jelah smbil tgn terkuis-2 tngga , men dgn tngga , lol , dia smbng tu eni tu eni , dan aku hanya balas sepatah sepatah je , lol . sios awkward gilaaaaaaaaaa kott , hahaha .. dala ku malas nk cta ... tp ku ada ckp wktu tu , asal tk pergi smbng ngn budak tu je ? ye lah bace quran sesama , kuliah sesama , semua nye lah sesame , pehtu dia kata aku kuat tacing ? ==' lol , please la woii ,... tutup cta ,...


Sttment ni ditulis malam semalam , eheeeyy .. lol , ada org tnya asal brke down ? ku kta adalah , ku tulis mende ni sbb first tu tgh happy ? agak lah , ttbe je ku nmpk sesuatu kt facebook dan ia mood otak aku menjunam jatuh ke lantai #HIPERBOLA *ayat taknak kalah* aha , dan ditambah lagi aku dala baru balik , ku usha fanta anggur fav aku yg botol besaq tu dh tkda dah , cuma tinggai bekas ja buat isi air masak , lol , dan coklat hershey aku dah dibaham org ==' punya lah sedei ,ahahaha ...

http://weheartit.com/entry/81582449/explore?context_user=xDisneyStars
*pi tkn tngk coklet tu , ehehe

Haa , coklet ni laa =..= , tapi perisa coklat coklat susu yg ada bintik2 hitam tu , ahaha , sedap kot , lol
haha , aku marah la dia then mak aku tngk je , kaka aku kata ya ya nnt ku beli balik ==' , ceh , tk beli pun , mana nya woii .. dala mlas pnjng kn hal , tp sios lah malam tu ku mental sikit duh , nasib tk kuar pngai pelik tu , ahaha , tu je la kot , ku snggup kongsi kan , huhuhu , tngk bawah ney


Dan sekarang ney aku dapat rasa kan aku baran aku mai balik , hesyy , dah ku buang kau jejauh di afrika sana kenapa kau muncul balik ? mane tk nye , bende kecik pon ku nk mgmuk , lol . ela kta ku garang ott , haha . ku stress + pressure je , tu yg cpt mrh tu , hti2 org yg bru je lpas kna mrh dgn aku mohon jauhi diri dan tk sembang ngn aku , sbb ada org ketua form penah kena dah xd . tu lah cri kerek lagi , mmg ku trus tak turun perjumpaan yg kau buat tuh , tuiii , lantak kau la nngis ritu kt bawah tu , then selang sehari kmudian ttbe dia menympuk time aku , wan , ela , biha tengah smbng ritu , mmg kau kena setempek la , huhu , tu la buat lagi , terus terdiam kau sana . dah , muka kau pun aku mnymph , lari ah dri dorm aku .. dala la jdi gps pun macam apa , ritu kau gerak aku smpi brpe jam kau duduk katil aku smpi aku maki bru kau belah ? erghh , sios time tu sbb kau semua org nk kejut aku takut-2 pehtu jerit jerit kat aku , mmg aku panas la weh ,... dala malas ungkapkan bende tu , sekian terima kasih .





Friday, September 13, 2013, 5:46 AM
Ampaian .

Assalamualaikum , dah lama tak update duhh *terasa rindu* haha , title harini ampaian ? apa kaitannya ? haha , bnyk sungguh kaitannya kalau nk tau , tapi harini just nak cakap pasal someday ni sblm hari merdeka 29 or 30 august kot , cerita ni macam ni , jengjengjeng

Haritu ku stress gila , pasal etu eni kan , ada tiga org kawan baik aku ni buat aku terasa gila even maybe diaorg tk berniat kan , dan diaorg tk sedar mende tu smpai skrng jugak , sbb aku bnyk kali dah terasa dgn apa yg dia salah sorang ni buat , tapi that day mmg dh limit dah tetiba ku TERnangis lah , ohoo , dah la wktu prep duh , tp ku tahan then ku jumpa pkf2 tkkn nk jmpa kf2 lak kan *laki* tu kata kat dia cenni "syu aku nk ckp kat ang ni tp aku nak tulis kat surat dan lps ang baca tu jgn soal aku kenapa aku tnya ang centu" then aku tulis lah surat tu ayat lebih kurang cenni lah
Hang pernah rasa nak mati tak ? jangan tnya aku kenapa tetiba ckp cenni , tapi sekarang tu lah apa yg aku rasakan , aku dah tak tahan , sorry kalau ganngu ang buat keja sekolah ..
Tu lah kot ayat yg aku tulis kalau tk silap , wktu tu muka aku okey lagi , then lps dia baca dia keja aku , aku lari tp dia smpt tngkp  then bergelut dpn klaih khawarizmi tu lak ==' pehtu aku dpt lpaih , lari jejauh sket *mende klaih sebelah je* then baru ku seda yg dak dak laki otai tgh lepak dpn tu ==' ,  oh segan cepat2 aku masuk klaih , then ku duduk sat  , ku tnya org yg buat aku tu happy je so agak sakit hati lah disitu , terus ku ajak tipah sat pi klaih farabi jumpa shau , bila jumpa shau tu muka aku dah merah dah , then dia tnya "ang nangis ke?" *muka tekejut* then time tu jugak aku terus nangis , terus aku ajak dia gi kls kak ecah *3 haytham* then time nk pi tu ada dak laki klaih bukhari usha pelik *maybe sbb muka aku kot* then aku suh pi tndas dlu , elokkan muka , then kt tndas tu mai gat , muka aku !@#$%^ , mata merah berair , muka sembap dah ==' mende tkde la lame pun nngis ==' terus ku cuci muka then naik 3h , wktu perjlanan tu f1 ramai usha pelik kat aku ==' , then dah smpi klaih tu ckgu naim lak ade dlm klaih , kak cah suruh tunggu sbb ckgu nk kuar dah tp aku kata tkpa lah then trus blah , then smpi bawah org balik prep , then ku antra pling awal malam tu , balik smpi dorm terus aku nngis je kt katil *dorm kosong* smpi org balik  supper , syu mai ktil suh story then ku tk thn ku kuar pergi ampaian sensorang memalam , *pelik* then ku berkhayal kat stu , smpi lah mp3 batt nk hbeh +  bosan ku pi tembok sblh tndas aras merah , then tngk bukit , ttbe kak cah dtg tnya knp ku snyp je , dah lama centu sian lak aku tngk dia pun jadi tunggul sama ku ckp pasal kawan je , then dia ajak turun blik prep f3 , ku ikut je lah , then dia suh cover muka wktu msuk tu spya tk nmpk muka sembap tu , geng dia sume tekejut tngk aku , depa sume pk aku nnges sbb depa memain pasal kes kak cah dgn haikal tu jambu , lol .. pehtu kt stu ku cite lah kt kak cah tp satu geng dngr ==' , then they gave advised kat aku memacam la , then dia buat lawak smpi aku happy balik , haha , lol , sios lawak gila .. then esk tu budak tu tnya knp ku nngis smlm sbb dia nmpk ku wktu malam tu , ku just ckp tkde pape , org lain lak pk aku tgh dating dgn kak cah ==' , dah lah tu je kot nak cite , pnjng sngt ni , sekian , wasalam .





thank you

chapters
with love