<body>


Asha Sharifuddin
14teen

Monday, December 2, 2013, 1:13 PM
6 Bestari , missed youu all :')

Hai and assalamualaikum :) , now dah tukar link blog , act malas nak bagi org usha begitu free blog ni , well people when know something kan msti comment macam macam ==' . Okeh today's bukan nak cakap pasal mende tu but about 6 Bestari 2011 ! Miss my old classmates .

Dulu , waktu 2011 kami memang pentoi gila , for sure memang best gila ada kawan macam kauorang lahh , memang gempak dan happening at all , ingt lagi dulu kita selalu kena marah dgn teacher noridah kan ? sbb bising sangat even kelas pandai bak kata ckgu fadzilah , harap je klas nombor satu tapi perangai , patut kena jdi contoh dkt kelas lain *lebih kuranglah* , haha , also miss ckgu faizah our lead teacher kan , guru kelas yang sentiasa amik tahu perkembangan kita sampai sekarang kan even dulu aku asyik kena bebel sebab sains low , haha , tak lupa jugak dekat sir suzaimi guru kelas nombor 2 kita !! lama gila tak dngr sir merapu and buat lawak , haha , ingt lagi dia pnggil zakirin black soil , haha . Siapa lagi ehh cikgu kita ? haa , ustazah zulpetra ! haha , dulu ustzh sllu bagi ceramah kan ? mang best ah ustzh cakap even aku takut jugak sbb garang , bila exam tak dapat A je msti kene panggil depan pehtu kena cubit en ? ahah , adalah aku pernah merasa sekali , lol , dan ustzh jugak ada buat partner utk pelajaran kan , aku ingt lagi partner aku udin *kot , haha , partner korang siapa ? lol ,  tu je la kot cikgu yang banyak kisah dalam kelas kita kan ... haha

Okeh , ku nak list semua nama korang ni dari meja aku lah ekk ,

Ain Najwa
Kau duduk depan aku en dulu ? haha , aku selalu hug kau kan ? kita suka merapu dgn balqis and den kan , haha , kau dulu suka mengacau aku pehtu kau tak mengaku kan ? hangin jugakla aku , haha , rindu nak dngr kau lawan cakap org dan gaduh ngn org , haha , dan kau ni mama aku dulu dkt sekolah , haha , sayang mama :p
Balqis Zaman
Woihh balqis ! sungguh ku rindu padamu , lama kau berhijrah ke johor dan dngr cita kat kelantan pulak dah ? Haha , ingt lagi last year bila kau balik manjung kau pergi rumah aku kan , time tu aku tak sambut hang dgn elok sekali , maap tau , haha , aku teringin nak makan laksam kau tuhh wehhh *lapar pulak* , dulu kau selalu kena ejek dgn nazmi "pendek" amacam dah tinggi ? haha , aku pun pendek dah , leklek kita geng sekarang
Kelana
Haa kelana , mang aku lost contact gila la dgn kau , haha , aku taktau nak cakap cemana pasal kau sbb kau ni diam jee tapi pandai math ! haha , tapi dulu kau ni suka merapu jugak la dgn balqis yg duduk sebelah kau tu kan ? haha , dan kita penah jugak merapu , *row row belah kiri org hadapan je tau*
Hasnah
Cik senah kita , rindu kau , lama tak jumpa wehh , kau ni pendiam kan ? kawan ngn dayang sampai sekarang , haha , dulu den selalu mengacau hang dgn pnggilan cik senah haha , sius lak leh blah bila ingt emotion den pnggil hang , kadang aku pinjam gak en barang kau , halal ehh
Danniel Iqmal
Den ! le partner in class , duduk sebelah aku kan ? ingt lagi aku selalu sepak kerusi kau ? haha . Banyak perubahan pada muka kau sekarang ehh , haha , dulu rahsia mu aku pegang en ? rahsia ku ? haha , kalau aku dgn pijan duk bising kt tingkap kau msti nak sibuk jugak en apa yg kitaorg tngk ? haha , dulu bnyk jugak la kenangan merapu aku dgn kau , haha , dan sekarang orang yg aku kalau pergi mana je terserempak aku ucapkan tahniah sbb kau je sllu aku jumpa , takde muka lain ke ? haha , takpe la kau kan partner aku :p
Firzan
wehh geng tingkap aka org belakang aku ! lama woih tidak ketemu dgn mu ustad , haha , rindu budak pentoi macam kau ni , haha , dulu kalau ubah tempat je msti dpat duduk dkt dgn kau je taktahu la apa magnet nya , haha , ingt lagi wktu sebulan sblm upsr wktu kelas gabung tu aku bersyukur sngt duduk blkng dgn ain ghazi ttbe kena tuka sblh engkau pulak , haha *masin mulut aku ckp kat ain* dulu kalau nk imbas mmg kau rakan setingkap aku la , forever takde sape akan gnti , haha , now kau dah takde utk jdi geng tingkap tu sejak masuk sklh menengah aku tak duduk sblh tingkap je nnt teringat kenangan tingkap tu , haha
Maizatul Akma
Mai even kau jiran aku tapi aku jarang eh bukan jarang tapi tak nmpk muka kau pun sejak sklh menengah ni kat kwsn kejiranan ni , haha , dulu kau team aku en , pijan team dgn den , kau team dgn aku , haha , team dlm fight result jugak , lol , dulu kau sllu jugakla tuka tmpt dgn den , haha , still dgn den sampai sekarang , woihh hebat mu ni , haha , lama aku dgn pijan kat panggil kau semut :p
Muzzamil Hakim *yeke?
kau aku taktahu nk ckp macammana sbb mulut kau aku rasa tak pernah berkata dalam klas dan public , huhu , tapi yg aku tau kakak aku kawan abg kau wktu sklh rendah , kau ni jugak power bab alat music ni , haha , tu je kot muzam ?
Nazmi Hakim
woih berohh , ssup ? haha , dah matured skrng eh , ceh , budak sukan la katakan , badar skrng eh dkt star tu , congratulation , hahaha ,  head prefect oi , bila mau jemput kerumah ? haha , rindu nak tengok kau gaduh dgn izyan , haha  , dan muka bajet macho kau tu weh , ahaha . kau suka buat watlek watpis kan , geram aku , haha , bila org suruh buat baru buat kalau tak tak buat eh .
Faiz Zakwan
faizzzzzzzz , haha , aku taktahu nak cakap apa kot , rasa janggal disitu , haha , apa khabar ? kau dgn syasya okeh ? XD :p , haha , teringin nak tngk kau kena marah dgn ckgu fadzilah , haha
Azizi Solehin
move to tiang elektrik kelas , kahkahkah . makin tinggi kau sekarang eh , pehtu ejek aku pendek pulak tkpe aku sedar diri aku pendek bukan macam kau kan .. dulu kau dgn zack suka buat cikgu marah kan ? semua ckgu la bila difikirkan balik , haha , ckgu faizah , fadzilah , noridah , sir suzaimi , haha , tapi , respect you beroh , kau boleh buat org gelak balik , haha , stay lonjong in mrsm gerik , ahaha :p
Izzati
zati , kau pun serupa mai en tk pernah aku nmpk , haha , agak pendiam la bila aku kacau kau aku sendiri macam zxcvb sbb takde bahan dah , aku kacau kau tkpernah mrh mcm farah , haha , senyum je , ohh , kite kawan dri tadika en ? *imbas , haha
Izyan Syahidah
Nenekk ! aku tak rindu kau sngt sbb sllu jumpa , kembar aku , tapi kau tua 10 jam dri aku , ahaha , penolong ketua pengawas aka ketua gengster kita , haha , weh mek , dulu kau sllu marah org kan :p , hehe , terima kaseh sbb bntu aku dlm pelajaran , haha , teringin nk tengok kau buat bising dalam kelas lagi weh , rindu tngk hang gaduh dgn budak laki , kehkeh
Arif Fitri
Hoi arep ! budak gerik , kau dulu garang en , dala agak sombong , haha , dulu izyan ckp kau ni kalau budak spec buat lawak kalau wktu pakai spec serius , lol , tk paham aku , tp wktu upsr dulu aku ingt lagi time periksa bi , tula kau tk percaya konon , at last kau tnya aku jwpn kan ==' , pengawa tu usha panas je izyan kata , org blkng ingt kita tiru ott , hang suka tiru org kan sebab malas nak perah otak kan ..
Hani Nazirah
Ohoo madu , budak pendiam oi , dulu kau suka gelak sensorang kann , aku , izyan , ain na , ain sha , nisaq pun tak paham asal tgh diam ttbe hang gelak , lol , pehtu kata tkde pape , seram jugakla tngk kau , hoho , dan kau suka cakap belit belit en smpai rasa nak penampa je :p , org tak paham jugak lah dgn life kau dulu ni  kau suka buat org geram en pehtu kau gelak , lol , dala kau hangout kau balik awal =='
Nisaq Zulaikha
gulai ikan gulai ikan ~ kalau gelak tak sah tk kuat kan , ohoo , tension tngk hang gelak , haha , aku suka kawan duh dgn hang sbb kau ni jenis happy go lucky , lol , dala suka merapu then buat lawak tak tentu pasal , dulu kau ni gatal gak en XD , GOOD LUCK HIDUP KAT PARIT UH
Syazwani
Waniii ! maju kau eh skrang nih , haha , dengar cite makin tinggi , haha , ingt lagi kau ni suka main lari lari kan , twins anis waktu sekolh rendah , suka merapu dan buat lawak , bagus lah tu kau , anis , nisaq , ain , hani duduk sekali , haha
Anis Nursofi
Woihh anis aka nonis mayonis :p , sampai sekarang kalau aku jumpe hang mesti merapu kan ? aku takleh dngr bila hang cakap sbb nanti aku gelak , haha , dulu kalau org marah kau buat lawak lagi kan , geram aku , haha .
Taqiuddin
Ustad ! haha , dulu pagi org nak exam kau baca doa je kan ? haha , pelik je aku *jahil dulu* , le partner exam yg ustazah bagi uh , haha , aku selalu nampak kau dkt padang main bola wktu ptg tp taktahu la tu bukan hang ke kan ~
Amirul Afif 
budak pdrm , satu sekolah dgn dayah , dayah kata kau dah ada awek skrng ?? yeke dak ? ohoo , maju ehh , aku un tkde pakwe bagai neh , haha , dulu songkok sntiasa kat kepala en ? haha , ingt lagi dulu sapa tah tarik songkok kau pehtu kau nangis , haha , skrng tak nmpk songkok dah , aha , sedei aku tngk rindu tngk muka pentoi hang tu , dulu hang ni cenngeng duh , haha , saba je la org tngk :p
Zulhimi Che Azman
budak azlan yang suka sembang lebih , haha , ingt kau dulu pengecut gakla , bila org ramai desak baru nak ngaku , aku tak tau nak ckap apa sngt pasal kau sbb aku tk de la rapat mana pun dgn kau , hehehe
Bazilah Balqis
Basuka nama mu dulu , haha , budak mrsm skrng , untung la pandai kan , haha , suka merapu jugakla , skndel udin , hahaha , dulu kami suka ejek korang enn , hehehe 
Nadhirah
Budak tudung paling lubuh dulu en , kau dulu baik en tapi skrng bnyk gengtser ehh , haha , pendiam eh dulu kan , nisaq kata kau dah jauh berubah sekarng , haha , btul ke ? haha 
Aliff Imran
Jirankuuu !~ haha , suka tidur waktu dlm kelas , terasa pelik disitu tp bila high school ni aku tk itu lumrah , kehkeh , aku tak tahu apa masalah hang suka nganga , huhu , jgn marah jiranku :p , dulu penah lah jadi budak sklh aku selama beberapa bulan , suka pegi tmpt sblh nazmi then tk bgi org duduk tmpt kau tp hani kau kata kat aku ikut aku la , tah pape jee , lol , satusatu nye budak laki yg aku still sntiasa contact smpi sekarang , hehe , kau tetap jiranku , haha
Syafiq Jabri
Err , tak tahu nak cakap apa pasal kau sbb gila tk rapat , kau ibrt muzam je la tp tkde la pendiam over macam muzam , kawan baik amirul , haha
Hidayah
Kawan sejak tadika , hehe , dulu waktu tadika kau jelah kawan yg aku paling rapat en , balik tadika sesame en , simbah air kat kau , haha , kau dh tinggi dan maju eh skrng , so proud of you kawan , kehkeh
Ain Ghazi
si comel , penolong ketua kelas , pijan's :p , haha , skrng dah alim dah , rindu tngk gaya hang yg dulu , suka gila kacau kau dulu , nnt msti kau buat muka , pape un kau pndai ohh , jeles k
Ain Izzati
dah pindah kuala eh , haha , dulu kalau terawih sllu pergi dgn kau and dayah je , hehe , satu taman katekan , rindu nk tngk kau yg skrng ehh , haha
Ardinisa Najati
Taktau nak desc apa kat kau , kau sklh batu sepuluh en ? haha , almost 2 years tak  jumpa kan , bila mau jumpa ni ? rindu laa ~
Afiqah
Orang yg selalu rindu 6 bes , haha , fiqah , how yr life now ? dulu kau je kan sllu kene bahan dgn org kan , semua org asyik attck kau kalau  pape je , lol , sadis jugak la
Meor Amsyar Najmi
anak cikgu , specky , pendiam , ex-spbians , dulu aku nak gelak bila tngk gaya kau aku pun tk tahu kenapa duh , sbb kau lawak kot ? pendiam duh , aku tk penah ckp dgn kau , bende gile gile penting je ckp kan ? haha ,
Hamizah Ariffin
little si pendek ! haha , bestie from year four in balqis school :p , haha , smpi skrng i do contact dgn kau en ,  suka bab  bercintan ni , hehe :p , suka tulis jiwang kat twitter dan facebook , aku tahu kau tgh frust , be strong eh ? hohoh , kau jgn lupakan aku lak , kim salam kat your mother yg sporting gile tu , haha
Zakirin 
zack yo , dulu active eh skrng tk dah , where are you budak bahang ? haha , the black soil , rindu duh tngk gaya kau yg TAH PAPE tu , haha , suka bajet oh , mnympah gak lah aku tngk dulu , hahah , bila nak mai sini black ? :p rindu nak tngk kau dgn azizi merapu , haha
Aiman Hazim
ketua kelas ! si matang oii , budak sabah kau , apa khbr kau ba ? haha , dulu aku lawak tngk kau , bila kau marah sbb org bising dalam kls msti nanti org gelak balik kan , rasa lawak disitu kan , haha , suara garau kau tu , haha , rindu ohh , budak atlet heh , budak kawad skrng kann ?
Izwan 
budak paling cengeng dalam kelas , rasa geram tngk muka kau , macam baby je :p , haha , lama tak dngr cite oh , sius kau hilang begitu saja dan ramai tak ingt kau duh , haha , aku pun taktahu siapa kawan baik kau  en , diam sntiasa
Afif Haiqal
afif ! ingt dulu kau sllu kena marah en ? hah pehtu bila kena marah buat muka innocent je duh , geram je satu kelas sbb kau , haha ,
Liyana Abu Bakar
yana gudbye , haha , kau dulu mulut laser kan , haha , bising je keje kau , sakit telinga aku weh , becok gila kau tapi sekarang kau dah banyak berubah duh , haha , makin matang dah kawan aku sorang ni XD
Dayang Aminah
kau dulu alim woo , haha , alu taktahu nak desc apa pasal kau tapi kau ni kawan baik senah sampai skrang , haha , tak penah buat hal dalam kelas , haha
Nurin Nabilah
Nurin oiii , rindu tngk kau bercakap ohh , rindu sngt , lol , lama tak meet , haha , kau sllu join bila ada event pape kan ? heheh ,
Raziq Jalil
Raziq -.- , kau suka cari masalah dan cari pasal dgn org duh , aku geram je dgn kau , haha , skndel nisaq , haha , taktahu apa itu erti malu aka segan , haha , dala suka gaduh dgn liyana , baguslah tu skrng pun satu sklh dgn liyana dan sampai skrng gaduh je dala satu kelas , aku nasihatkan jgn gaduh sngt weh , haha , tah jodoh apa korang ni :p
Farah Balqis
Farah ! budak pendiam , haha , dah makin alim oh budak nazrin ni , haha , ritu gather kau ada , sius rindu kau weh , dulu aku suka kacau kau kau msti marah an ? haha , kawan baik nad nii ~ :p
Yusuf Shaharuddin
sopp ! weh sop , sungguh ku rindu dgn gelagat mu kawan , haha , gaya gay kau dgn den tu , haha , miss all thing abt you weh ! sekarang matang dah eh , makin hndsome nampak , haha :p , suka gaduh dgn kau , haha , kau suka buat org gelak en ? sius rindu , dahla dpt tawaran stu sklh dgn aku taknak masuk , sedei je aku , lol
Amira Amylia
myra , kau kelas ni kan , haha , sius confuse kau kelas ni ke tak , haha , penat aku pk kau kelas ni ke tak , haha , kawan baik nurin , haha , lama tak meet duh even ayh kau tu kawan mak aku , haha .

tu je la kot sempat desc , nak desc panjang smpi esk tak habis lagi kenangan pasal kita semua , semua alep punya pasal nak tngk nak tngk je , haha , but satu je aku terkilan , kita tak pernah tangkap gmbr kelas kan ? huhu , trigin nak gather balik then tngkp gmbr kelas , ada ckgu faizah skli ohh , apa2 pun kita still bestarians 2011 kan ? love you all :3





thank you

chapters
with love