<body>


Asha Sharifuddin
14teen

Saturday, October 6, 2012, 3:06 AM
Alam Sekolah Menengah

Comel an ?


Assalamualikum and the very good evening peeps? sihat semua ? alahamdullilah eyra pun sihat jugak ;) how your school , everythings okey ? Eyra , so far okey kot ? hmm , dh lama jugak lah tk update , maklum lah minggu ni baru blik , tiga minggu woo kt hostell , eyra tk nk story pasal mende tu today , eyra nk story pasal alam persekolahan , menengah ye bukan rendah tau .
Sejak masuk asrama ni eyra dpt kawal marah eyra dah , kalau dlu eyra marah hbis sumpah seranah maki hamun + penumbuk or terajang . Tapi skrng kalau eyra marah boleh kawal lagi , sabar , wlaupun dlm hati dh maki hamun an but tpi kt ckp kt org tu just diam-2 je . Kat asrama eyra sllu bngun pukul 6 pagi , bgi budak asrama tu kire lewat sngt except budak p***** , tp eyra rse same je bngn awl ke lmbt still pergi sklh wktu yg sama , bgn-2 trus mandi then amik wudhuk g surau , solat , balik dorm siap-2 pergi sklh , while budak yg bngn awal ni lgi lmbt siap dri eyra . Sejak masuk sklh menengah pun eyra leh knl siapa kawan siapa lawan . eyra kesah apa , motto eyra kt asrama "Aku tk kacau kau,kau tkyh kacau aku" dan "kesah?" . eyra pun boleh tau muke mne baik muke mne jahat , then kalau org tipu eyra tkkn jadi punye sbb eyra boleh tau org tu jujur ke tak , so beware kay ?
Tapi yg eyra tk suke is senior yg  suka menyakitkan hati . Dorang kurang ajar ngn junior dorang tk kesah ni tu ni tu , semua dorang amik atau nak borrow dri junior , bila junior tk kurang ajar pun just muke kekadang kerek en *sbb ada problems ke* dah cop sini sana , pastu bila dorang nk pinjam brg junior boleh , bila junior nk pinjam brg diaorng tk leh , yg eyra sllu perhatikan (f*) . Sllu je tngk budak junior nudge ngn senior tp senior buat tk kesah je t'utma bila jdi kt f1 . boleh dikatakan stiap f1 akan dibnci oleh f.atas , i have no reason sbb apa dorang buat cmtu , dosa ke jdi bdk f1 , bile bdk f1 naik f2 tk kne bnci pulakk , tk phm aku , slh sikit f1 slah sikit f1 . eyra juga salah satunye yg kena .
Kene apa ? kene cop bdk otai ! oleh sapa ? siapa lgi klu bkn senior .ce bagi reason why ? kay eyra ngaku sllu solat lambt , malas solat sunat , sllu bgn lewat , kdg nk senior slmbe derk je , so ? i think lah budak yg otai ni lgi okey dri budak yg alim tu , alim kucing lah sngt , perangai lgi teruk woi dri aku , contoh terdekat A*** ***** . budak tu sllu je buat masalah eyra rasa . dok menggatal ngn laki , aku smbg pun tkde menggatal wehh , tpi lntk senior tu lah nk ckp apa pun kt eyra , eyra tk kacau hidup dia pun , dia mengumpat mengutuk eyra pun terima kasih di ucapkan sbb die bagi eyra upgrade pahala , hahah . So kesimpulan nya , tk semesti budak digelar otai tu semua tk btul , slah ni salh tu , semua yg dorang buat tu salah , tk . eyra dh buat observe dh hasil luahan hati seorng akk ni kt eyra , eyra check balik mmg betul budak yg otai ni lah sllu mesra alam ngn org , solat dijaga , dll manakla org yg kononnya baik tu lh yg sllu tipu p***** lah . and plus one , sombong nk mampus , pergi mati lah kalau nk sombong sngt , hidup ni ibarat roda , sombong tk bwk ke mati eh . lgi di benci org ada lah , senyum lah sikit sllu dpt gak upgrade pahala kau tu ,
Wasalam

Ya Allah , tabahkan lah aku untuk menjalani ujianMu





thank you

chapters
with love