<body>


Asha Sharifuddin
14teen

Sunday, October 13, 2013, 5:34 AM
Apakah yg perlu aku lakukan ?

Assalamualaikum , tetibe je rajin nak tulis blog rini , okey , we startt now topik hari ni , lol . 
Kita selalu cakap kat org len "Sedar diri tu sblm nak suh org buat baik, diri dia pun sama" dan org sllu kata sebelum kita nak tegur org len tngk diri kita dan ada jugak ckp jgn pndng prngai dia tapi pndnglah apa yg dia cuba katakan , dan aku disini confused yg manakah satu patut diambil ? So pada pendapat aku lah , mmg betul kita nak tegur org kita tngk diri sndri dulu tpi tapi bukankah kebaikan itu adalah pahala , ku petik satu satu hadis ney amik salah satu ayat jelah "perkataan yg baik tu adalah sedekah" so kat sini tak kira lah dia baik ke ape ke , kalau dia nk bgi something tu terima jelah even kekadang aku pun tk terima something tu , be OPEN MINDED , tak semua org perfect , mybe dia ckp tu sbb dia nak nsihat diri dia jugak ? Kita tak tahu apa org lain fikir sbb kita bukan psikik . Cuba je terima apa yg org sampaikan , mybe ada hikmah .... kalau kita asyik ckp centu je bila kita nk berubah ? Kalau asyik centu je sampai bebila tk berubah duh , okey tu je kot , sama-2 lah kita merubah diri , wasalam :)





thank you

chapters
with love